10.12.2012 15:44

Tornádo Cup 2012

Dne 01. 12. 2012 proběhl v hale na STZ již třetí ročník futsalového turnaje „Tornádo Cup“ 2012. Turnaj začal v 9 hodin za účasti všech přihlášených mužstev. Jelikož Příba z Lokomotif napsal nádherný článek, nebudu ho opakovat a přečte si ho buď ZDE, nebo:
 
4.12.2012 23:41   Autor: Pavel Přibyl  Ústecký deník
"Ústí n. L. – Osm futsalových týmů si dalo dostaveníčko v hale Severotuku na Střekově, kde se uskutečnil třetí ročník prestižního turnaje Tornádo Cup 2012. Stejně jako v předchozích dvou letech, i tentokrát mělo klání jiného vítěze. Tím se stali hráči domácího týmu Old Boys, kteří Jamajce oplatili finálovou porážku z předchozího ročníku."
 
Jsem moc rád, že turnaj proběhl v duchu fair play a těší mě, že domácí družstvo konečně vystoupalo na nejvyšší stupínek," pochvaloval si po turnaji jeho hlavní pořadatel Rudolf Douša.

Už bitvy v základních skupinách naznačily o síle jednotlivých týmů. Favorizované celky Jamajky, Tornáda A a Old Boys zvládaly své duely bez větších potíží a brzy si zajistily postup. Naopak, loni bronzový Kronen Labe tentokrát vsadil na mladší generaci a ve skupině neuhrál ani bod, stejně jako Lokomotif, jenž loni obsadil pátou příčku.

Příjemným překvapením turnaje byli chuderovští Koblíšci, kteří ovládli základní skupinu B bez jediné ztráty a zařadili se po boku favoritů na zisk cenné trofeje.

Semifinálové bitvy ale dopadly přesně naopak, než se očekávalo. V prvním duelu nejprve áčko Tornáda nestačilo na své starší kolegy a vzápětí Koblíšci poznali sílu chytře hrající Jamajky.

Ve finále se tak utkaly stejné celky jako v předchozím roce, tentokrát však souboj nedospěl až k infarktovému penaltovému rozuzlení, neboť hráči Old Boys dokázali skórovat a vybojovali prvenství.

Nejlepším střelcem turnaje byl stejně jako před rokem vyhlášen Michal Kodat z Jamajky, nejlepším brankářem se stal Petr Douša z Old Boys.

„Doufám, že se zde všichni ve zdraví sejdeme i v příštím roce," uzavřel pořadatel Rudolf Douša z Tornáda.

Pořadí skupiny A: 1. Tornádo A 7 bodů, 2. Jamajka 6, 3. Akord 4, 4. Kronen Labe 0.

Pořadí skupiny B: 1. Koblíšci 9 bodů, 2. Tornádo Old Boys 6, 3. Tornádo B 3, 4. FC Lokomotif 0.

Semifinále: Tornádo A – Tornádo Old Boys 0:4, Jamajka – Koblíšci 3:1. O 3. místo: Koblíšci – Tornádo A 2:4. Finále: Jamajka – Tornádo Old Boys 0:1.

Individuální ocenění: Nejlepší střelec: Michal Kodat (Jamajka). Nejlepší brankář: Petr Douša (Tornádo Old Boys)."

 

Jen pro doplnění bych ještě uvedl, že po turnaji následovala dokopná ve Vile di Carlo na Střekově, kde byla předána další ocenění a to:

Speciální ocenění – nejkrásnější gól základní skupiny (mobilní telefon) – Petr Douša

Dlouhodobý přínos Tornádu (mobilní telefon) – Rudolf Douša

Nejlepšího hráče turnaje (mobilní telefon) – Bohdan Stakič

 

Rád bych touto cestou všem poděkoval za účast a speciálně bych poděkoval těmto osobám:

Sponzorům Zdendovi Burešovi, Michalovi Vejlupkovi, Štěpánu Renovi a Mílovi Kuželovi

Dále za super výkon všech hráčů Tornáda A, B a samozřejmě Old Boys, neboť tak jako loni, se umístili naše 2 mužstva na stupních vítězů. Akorát tentokrát jsme zároveň získali zlatou pozici. Což považuji za vynikající výsledek.

Rozhodčím Frantovi Kalinovi a jeho kolegovi za kvalitní výkon

 

FOTOGRAFIE Z TOHOTO TURNAJE NALEZNETE ZDE

 

Těším se na další ročník Tornádo Cup 2013. Tornádu zdar. Ruda

 

—————

Zpět