25.10.2011 14:14

Tornádo A- USK Slávia 6:5/2:1/

Sestava: Jakub Lhotský-Jan Lhotský, Jiří Ren, Bohdan Stakič, Martin Protschke-Jiří Brabec, Aleš Příhoda, Pavel Škvor, Josef Záhořík

Branky a nahrávky: Protschke 2(na první Jan Lhotský, druhá samostatně), Brabec(Škvor),Škvor(Záhořík), Stakič, J.Ren(Stakič)

    Ve 4. kole Krajského přeboru futsalu nastoupil tým Tornáda A v domácím prostředí v hale na Setuze. Zápas se odvíjel v dobrém tempu, domácí měli dost příležitostí a obrana fungovala dobře. První šanci utkání nepoměnil Bóďa Stakič, když po přihrávce Protschkeho v dobré pozici přestřelil. Hosté šli do vedení poté, co si Aleš Příhoda zpracovával míč na prsou, odebral mu jej hostující útočník a s přehledem proměnil. Vyrovnání na sebe však nenechalo dlouho čekat, kdy po pěkné přihrávce Pavla Škvora skóroval hrající předseda Brabec. Poté výsledek otočil Škvor, když jeho slabou střelu levou nohou podcenil hostující brankář a domácí vedli. Přes několik dalších šancí Tornáda skončil poločas výsledkem 2:1.
    Druhý poločas začali hosté náporem, který vyvrcholil nešťastným vlastním gólem Honzy Lhotského. Téměř vzápětí šli hosté do vedení, když hostující útočník udělal kličku Aleši Příhodovi a pravou nohou umístil míč k tyči. Takže Bóďova rada z lavičky, že útočník půjde na levou, nebyla úplně přesná:-)Domácí nesložili zbraně a Bóďa Stakič díky svému napadání a důrazu vzal hostům na půlce míč a s přehledem vytočenou placírkou uklidil míč podél gólmana do sítě. Zajímavým a dramatickým momentům však neměl být konec. Hosté z trestného kopu prostřelili domácí zeď a do dvougólového vedení se dostali vzápětí po jediné slabší chvilce Kuby Lhotského, kterému poměrně lehký míč z úhlu prošel mezi nohama do brány. Hostům však důraz domácích dělal velké problémy a Martin Protschke zhruba po minutě snižoval po krásné přihrávce Honzy Lhotského. Poté ten samý hráč vyrovnal z trestného, když obstřelil zeď a gólman neměl šanci. A svoji dobrou pětiminutovku korunoval Protschke vybojovanou penaltou. Tu však Honza Lhotský neproměnil. Nemusel však smutnit, za minutu už šlo Tornádo do vedení po krásné akci. Protschke dostal na půlce balon, přihrál jej rozběhnutému Jirkovi Renovi mezi dva beky, ten našel vlevo Bóďu Stakiče a Bóďa míč nezištně Jirkovi vrátil před prázdnou branku, kde jej Jirka naslepo :-) po zemi uklidil do sítě. Do konce zbývaly už jen dvě minuty a hosté už s výsledkem i přes pár střel nic neudělali.

Tornádo tak získalo po zásluze první tři body v krajské soutěži.

Tornádu zdar
 

—————

Zpět