04.02.2011 15:51

PÉROVNA UL vs. KMK TORNÁDO UL - 31.01.2011

     Poněvadž si to celý sportovní svět žádá, rozhodl jsem se o tom slavném vítězství v pondělí napsat pár slov. Moc od teho ale nečekejte. Tak:

     Tímto vítám celou světovou sportovní veřejnost u dalšího dílu série – Zlaté zápasy historie pozoruhodného klubu KMK Tornádo Ústí nad Labem. Do této série lze zařadit porážku s úřadujícím mistrem ČR a vítězem poháru ČMFS Bakovem nad Jizerou 0:1 a rok následující remízu 0:0, kdy v poslední minutě Lukáš Zikmund přestřelil v jasné šanci a to na turnaji v Nechranicích. Je nutné přiznat, že naším spoluhráčem bylo drnovité trávníkové hřiště, okolní pole, když se hledal míč :-) Jako další zápasy bych zařadil remízu 2:2 a výhru 5:4 nad nejlepším týmem historie ústeckého futsalu Combixem a to na hřišti ZŠ Karla IV. V pondělí mužstvo ve složení brankář Jan Stropnický, obrana Slavomír Cinádr, Jan Lhotský, Jiří Ren, útok Michal Machač, Lukáš Hnízdo, Michal Hartl, Pavel Škwor, vstoupilo mezi legendy.

      K zápasu. S Rudou jsme se domluvili, že pozveme áčko a doplníme béčkem. Když jsme zjistili, že nás bude pískat Matějka, který nás v nedávném zápase s Pérovnou velmi pěkně zařízl, tak jsem volal Jirkovi Hanzlíkovi. Ten mi slíbil, že Matějku pohlídá, tak jsme se domluvili, že z toho nebudeme dělat drama. Před zápasem jsme si řekli, že na tohohle soupeře herně nemáme, takže se budeme soustředit na důslednou obranu a čekat na půlce.

      Předem se omlouvám za nepřesnosti ve gólech a inkasovaných gólech, protože jak je známo, tak si to nepamatuju, takže to bude článek s několika neznámými :-) Soupeř měl mírnou herní převahu, do šancí se nedostával, první gól jsme dali my. Soupeř se pak snažil vyrovnat, což se mu nedařilo, tak jsem mu nechtěně pomohl já, kdy jsem zkazil přihrávku, soupeř nahrával před bránu a dali jsme si vlastní gól na 1:1. Pak byla hra vyrovnaná, soupeř se do šancí nedostával, my ano nastřelili jsme 3 tyče, spálili další šance, povedl se nám dát gól, takže jsme poločas vyhráli 2:1.

      Druhý poločas se hrál za stálé převahy Pérovny, která se snažila srovnat a kombinovala. Znát byl obvzlášť Aleš Fiala, na kterém byly znáš zkušenosti z druhé ligy a dělal nám problémy. Jirka Hanzlík nám tradičně nevěřil, když nám říkal, ať si při power-play náš brankář vezme jiný dres. Z brejku jsme zvýšili na 3:1. Soupeř stupňoval tlak, jednu kombinaci jsme nepokryli, řekl bych že u střílejícího byl Hanz a bylo to 3:2. Pak Lukáš zkoušel na půlce patičku, soupeř to vystihl a po zakončil na 3:3. Podařilo se nám opět dát gól na 4:3 a po tom, co se Pavel nevrátil, to bylo zas 4:4. Slávovi se v druhé půli povedly dvě velmi pěkné přihrávky, kterými soupeři nabídl 2 pěkné šance :-) Pérovna do nás bušila a nám vyšel brejk do otevřené obrany, kdy jsme dali na 5:4. Vzali jsme si time, vystřídali a připravili na poslední 3 minuty. Ty probíhali za neustálého tlaku Pérovny, naší obětavosti v obraně a několika našich šancí, kdy jsme se netrefili do prázdné brány. Nakonec díkybohu výsledek zůstal, k naší velké radosti.

      Objektivně je potřeba říct, že Pérovna měla několik lidí z béčka, ale to jsou jejich problémy, do těch ať nás netahají. Je potřeba pochválit Stropňu, kterému se povedl zápas a všechny hráče za celkový taktický výkon, velmi dobrou obranu, kdy jsme měli 2x víc šancí než soupeř a že jsme hráli semknutě jako tým. Střelci našich branek – 2x Hartl, Lhotský, Škwor, Hnízdo. Doufám, že si z toho všichni hráči vezmou ponaučení, že taktikou, dobrou obranou, kvalitním zakončením a týmovým výkonem můžeme porazit kohokoli.

Tornádu zdar!!!

napsal: Jiří Ren

—————

Zpět